Ha elakadnál, olvasd el az alábbiakat!

I. Általános tudnivalók

II. Az eddigiek mellett a következő 8 tippet javaslom Neked

III. Témák és témafelelősök

IV. Módosítások (A módszertani anyagok esetleges változásait gyűjtöm ide ki.)

V. Élménynapló

I. Általános tudnivalók

1. Mindig mellékletben küldöm Neked az összes heti feladatot és tudnivalót és az élménynapló aktuális részét.

2. Ez 2 db pdf fájlt jelent 1 hétre, amiket érdemes kinyomtatnod és a Rhyme Time mappádba tenned.

II. Az eddigiek mellett a következő 8 tippet javaslom Neked:

1. Fekete-fehérben nyomtass, ha spórolni szeretnél! Azt viszont tudnod kell (gondolom, tudod is), hogy a gyerekek a színes-szagos dolgokra gerjednek, így hosszabb távon lehet, hogy “megéri” a színes nyomtatás.

2. A pdf oldalait úgy terveztem meg, hogy ha fektetve nyomtatod őket, kellően nagyok a betűk ahhoz, hogy egy kicsit messzebbről is bele tudj pillantani az anyagba.

3. Az élménynaplót is érdemes ugyanígy nyomtatni, hogy legyen elég helyed jegyzetelni.

4. Leredukáltam az oldalszámot és csak a leglényegesebb infókat hagytam az anyagban! Ez az újítás a Ti visszajelzéseiteknek köszönhető. Hálás vagyok a csodaszép, mégis őszinte és építő értékelésekért a Listen&Learn kihívással kapcsolatban, igyekszem teljesíteni kéréseiteket.

5. Kérlek, ezután is maradjon meg közöttünk ez a közvetlen kommunikáció és bármilyen speciális kérdésed van, írj a barbi@rhymetime.hu címre, vagy dobd fel a labdát (juggling balls, hihi) a VIP Club zárt Facebook csoportjában!

6. Emellett kérlek – és ezt még jó párszor el fogom mondani -, hogy a 0. levélben küldött instrukciókat mindenképp nézd át és az alapján angolozzatok babáddal a kihívás teljes időtartama alatt!

7. Felvettem videóra, hogy mi hogyan mesélünk otthon, ha bizonytalan vagy, ajánlom, hogy nézd meg! You Tube link az emailekben és a VIP csoportban. Ha nem találod, írj a szokott címre! 😉

8. Az előző kihívásban imádtátok a meglepetés youtube playlistet. Annyira, hogy a jelenlegi kihívásnál már egyértelmű volt, a kezdéstől fogva lesz ilyen listánk! Már el is készült és folyamatosan gyűlnek bele a dalok és mondókák! Ha nem találod a linket, szólj! (Direkt nem teszem ide fel, nehogy illetéktelenek kezébe kerüljön!)

9. A szövegértés sikeres fejlesztéséhez kérlek, az alábbi szempontokat tartsd szem előtt:

A párbeszédes jeleneteknél változtasd el a hangod, éld bele magad a szereplő mondandójába szintén, mindkét nyelven. Azonos gesztikulálást és hangsúlyt használj mindkét nyelven az adott soroknál. Ha egy kifejezés kiejtésében bizonytalan vagy, hallgasd meg olvasás előtt figyelmesen a mesét a CD-n és együtt is hallgassátok többször! A mese utáni szószedetbe kigyűjtött szavakra a mese olvasása közben mindig mutass rá, mindkét nyelven.

III. Témák és témafelelősök

Minden hétre választunk egy témafelelőst, akinek az aktívabb részvétele bátorítja majd a többi tagot is a klubbéli aktív jelenlétre, az én szakmai segítségem és példáim mellett. Az aktuális heti témában várunk saját ötleteket a téma megvalósításhoz, arts&crafts példákat, vagyis kézműves ötleteket (korosztály megjelöléssel), új mondatokat, melyek elhagyták a Te, vagy gyermeked száját a héten! Dalokat, mondókákat. Bármi témábavágót, ami Neked tetszik!

Napi 1 posztra gondoltam, amikor időtök engedi és emellett én is minden nap érkezem egy gondolatébresztő kérdéssel vagy hasznos írással! A legjobb ötletek nyilvános megjelenést is kapnak a Rhyme Time angol zenebölcsi oldalon!

Témáink “A” modul (folyamatosan bővül):

 1. Circus
 2. Post man / delivery
 3. Beach picnic
 4. Arts&Crafts
 5. Birthday party
 6. Winter fun

Témáink “B” modul (folyamatosan bővül):

 1. Cow and her animal friends (farm animals or animals in the story)
 2. Animals on the field
 3. Bugs & beetles
 4. Hopping animlas
 5. Zoo animals
 6. Birds

Ha valamelyik téma elnyeri tetszésed, jelentkezz bátran témafelelősnek! barbi@rhymetime.hu

IV. Élménynapló

1. Instrukciók

* Az élménynaplóban olyan kérdéseket találsz, amelyek segítenek Neked összefoglalni, rendszerezni a héten a kihívásban tanultakat.

* Kérlek, szedd össze a gondolataidat és válaszolj a kérdésekre! Érdemes!

* A kérdésekhez a hét bármely napján jegyzetelhetsz, írhatsz! A hét végén próbálj visszaemlékezni az elmúlt 7 napra és írd le élményeiteket! De jó lesz ezeket később együtt visszaolvasni!

* A szószedetet a másik pdf-ben találod. Cél, hogy gyermeked megértse az adott szót/kifejezést és rá tudjon mutatni azokra. Az élménynaplóba az apró örömöket is beírhatod!

* Haladók törekedjenek arra, hogy a kicsi ne csak mutassa, de magától mondja is ki a szavakat/kifejezéseket!

* Minden héten új lapokat küldök majd az élménynaplódhoz!

2. Digitális élménynapló

Jeleztétek, hogy szívesen jegyzetelnétek online az élménynaplóba. Mivel már dolgoztunk egy ideje az ügyön (szereténk a lehető leganyakímélőbb és legrugalmasabb kihívást megteremteni Nektek), örömmel jelentem, hogy elkészült a digitális élménynapló, és az A/3. héttől már elérhető is!

Íme a linkek, ahol elérheted a digitális élménynaplókat:

A/1. hét Cow takes a bow

A/2. hét Snail Brings the mail

A/3. hét Bee makes tea

A/4. hét Underpants for ants

A/5. hét Croc gets a shock

A/6. hét Crow in the snow

B/1. hét Cow takes a bow

B/2. hét Snail brings the mail

B/3. hét Bee makes tea

B/4. hét Underpants for ants

B/5. hét Croc gets a shock

B/6. hét Crow in the snow

Petri Barbi

a Rhyme Time Angol Zenebölcsi és a
Rhyme Time At Home VIP Club alapítója
az Usborne Bookfairy alapítója

www.rhymetime.hu

barbi@rhymetime.hu