Üdv a Rhyme Time játékos baba-mama angol nyelvátadás oldalán! Kérdésed van? Hívd Barbit a +36 70 611 44 39 számon!|barbi@rhymetime.hu

Ismerd meg oktatóinkat közelebbről! (Kérdésed van? 06 70 611 44 39)

/Ismerd meg oktatóinkat közelebbről! (Kérdésed van? 06 70 611 44 39)
Ismerd meg oktatóinkat közelebbről! (Kérdésed van? 06 70 611 44 39) 2017-11-23T21:55:51+00:00
Petri Barbara
Gulácsi Annamária
Kis-Horváth Melinda
Gabonyi Eszter
Szemelyácz Dóri
Rácz Zsófi
Hollósi-Szentpéteri Kati
Gál Ágnes
Domonics Réka

Miért imádom én, Petri Barbi a Rhyme Time módszert és a foglakozásokat és miért ajánlom Neked?

Petri Barbara

Petri Barbara

A Rhyme Time foglalkozásokat 2013-ban, indítottam el, addigra már hat éve dolgoztam többnyelvű családoknak nanny-ként és neveltem Félix fiamat két nyelven. Azt mindig is tudtam, hogy gyermekeimet kétnyelvűen szeretném nevelni, sőt, azt is, hogyan. Ötvözve a zenei nevelés, a játékos szenzomotoros fejlesztés és a szülő-gyerek kötődés erejét.

A közös program, érintés, szórakozás során gyorsabban rögzülnek a dalok és a mozgások, mindeközben a gyerekek is láthatják, hogy a másik nyelv használata egy nagyobb közösségen belül is működik, nemcsak otthon.

Büszkeséggel tölt el, hogy monstanra mindez kiegészült a sok online elérhető tippel, segítséggel és tanfolyamokkal, és nem utolsó sorban egy szuper közösséggel, akikből mi oktatók is naponta töltekezünk lelkileg, hiszen folyamatosan motiválnak és támogatnak a kétnyelvű nevelésben.

Énekesként, pedagógusként és legfőképp anyaként egy álmom vált valóra a Rhyme Time játékos angol baba-mama nyelvátadás módszerének megalkotásával, fejlesztésével és átadásával.

Mi változott az életemben amióta Rhyme Time oktató vagyok?

Gulácsi Annamária

Rhyme Time... a boldogság. Egy kicsit a nevelt gyermekem. Hálás vagyok Barbinak, hogy engedi, hogy együtt neveljük, fejlesszük, SZERESSÜK. Mindig is imádtam tanítani és sosem tudtam eldönteni, hogy gyermekekkel, vagy felnőttekkel szeretnék foglalkozni. Most nem is kell!

Mindig is imádtam énekelni, de tanítani és, na meg értékesíteni, és ezek között sem tudtam dönteni. Most ezt sem kell!

És utoljára, de nem utolsósorban, sosem tudtam eldönteni, hogy az Anyaságot, vagy a Karrieremet válasszam. A Rhyme Time jól kidolgozott értékesítési stratégiája és családcentrikussága révén ötvözhetem a kettőt. Egy álmom vált valóra! Hálás vagyok ezért a rengeteg szeretetért, amit a családom kap a Rhyme Timerektől.

Mit ad a Rhyme Time a főállásom és énekesi karrierem mellett?

Kis-Horváth Melinda

Imádok énekelni. Az éneklés erejét és pozitív hatásait (akár mi magunk énekeljük, akár hallgatjuk), minden nap látom a fellépéseim során. Amióta édesanya vagyok, mindig is vágytam egy olyan lehetőségre, ahol az éneklést és a gyermekemmel közös időtöltést össze tudom kapcsolni.

Csodálatosnak tartom, hogy – Barbinak köszönhetően, aki szintén énekes és nem mellesleg pedagógus – létezik egy olyan program, amiben többek között az énekléssel, a ritmussal érjük el azt már egészen pici babáknál, hogy nyitottak legyenek akár egy újabb nyelvre.

Miben más a Rhyme Time mint más 2. nyelvátadási módszer?

Gabonyi Eszter

12 éve tanítok angolt és évek óta foglalkozom kisgyerekek oktatásával. Emellett énekelek és hegedülök. Azért szeretem különösen a Rhyme Time-ot, mert mind a szülő, mind a gyerek angolja fejlődik általa, a szülő-gyerek kapcsolatról nem is beszélve. Ez a fajta hozzáállás az, ami engem nagyon megfogott.

A Rhyme Time módszer aktivizálja, érdekeltté teszi a szülőt is abban, hogy az angol a mindennapjaik részét képezze.  A Rhyme Time sikerének kulcsa, hogy a szülők rengeteg konkrét, kézzelfogható segítséget kapnak az otthoni nyelvátadáshoz, így egyre önállóbban és aktívabban elő tudják segíteni gyermekük nyelvi fejlődését, és a sajátjukét is.

Miért olyan a Rhyme Time, mint a szivárvány?

Szemelyácz Dóri

Hálás vagyok, hogy tagja lehetek a Rhyme Time csapatának. Úgy érzem, hogy a Jump&Fun foglalkozások egyik oktatójaként egy vidám, segítőkész, sokoldalú és szakmailag igencsak felkészült csapatba cseppentem.
Frissen végzett idegennyelvű óvodapedagógusként különleges lehetőségnek tartom, hogy a gyermekekkel – anyanyelvükhöz hasonlóanjátszva, mesébe ágyazva, mozgással kombinálva, zenélve és énekelve ismertethetem meg az angol nyelvet.
Gyermekkorom óta fuvolázom, táncolok és énekelek, itt mindezeket kamatoztathatom. Úgy érzem, hogy az órák sokszínűségében önmagamat is megtaláltam. A Rhyme Time sok színe egy gyönyörű szivárvánnyá áll össze az én szememben.

Miért az én utam a Rhyme Time, annyi bejárt út után?

Rácz Zsófi

Mindig is szerettem a zenét (10 évig zongoráztam), imádtam a táncot (akrobatikus Hip-Hop), rajongtam a harcművészetekért (17 éve capoeirázom) és persze nagyon-nagyon szeretek idegennyelveket tanulni. Imádok utazni és legszívesebben minden ország nyelvét megtanulnám, hogy az ott élő emberekkel a saját nyelvükön tudjak kommunikálni (eddig sikerült angolul, franciául, portugálul, spanyolul és olaszul).
Az angol szinte a második anyanyelvem, mivel sok időt töltöttem az USA-ban és az Egyesült Királyságban. Egy nagy karrier-váltással a hátam mögött és a Semmelweis Egyetemen megszerzett Testnevelő-Edzői diplomával a kezemben, 2010 óta foglalkozom gyerekekkel: 3-12 éves gyerekeknek tartok azóta is játékos capoeira foglalkozásokat.
A gyerekeimet születésüktől fogva igyekszem kétnyelvűen nevelni. Szeretném számukra azt az előnyt biztosítani, hogy az angolt természetesen és játszi könnyedséggel tanulják meg, ezáltal magabiztosan és nyitottsággal tudjanak bárkivel kapcsolatot teremteni a nagyvilágban.
A Rhyme Time angol zenebölcsi pedig azért lett a szívem csücske, mert egyedi és elképesztő professzionalizmussal kidolgozott módszerének segítségével már minden résztvevő kisgyermeknek – és persze szüleinek is megmutathatom az utat a magabiztos angol nyelvtudáshoz.

Miért olyan a Rhyme Time, mint a szivárvány?

Hollósi-Szentpéteri Kati

Örülök, hogy a Rhyme Time nagykövete lehetek. Számomra ez a hivatás „minden-az-egyben”, ami fontos számomra: gyerekek, angol, zene, dalok, tánc!
Több, mint 5 év angoltanítás és több, mint 10 év néptánc-művészet tapasztalatával, nagy elszántsággal és izgatottan csatlakoztam a Rhyme Time csapatához Rhyme Time és Jump & Fun oktatóként 2017-ben.

Imádom az órák minden percét: mondókázunk, énekelünk, táncolunk, sokat nevetünk és közben minden erőfeszítés nélkül, észrevétlenül beszivárog az angol nyelv a baba- és mama-szívbe egyaránt! Ráadásul a szivárvány sokszínűségét tükröző Rhyme Time-nak köszönhetően, én is sokkal tudatosabban nevelem két gyermekemet kétnyelvűen. Köszönöm.

Mindezt azért teszem, hogy minél több gyermeknek, beleértve az enyémeket is, lehetősége legyen az anyanyelvén túl, legalább egy másik nyelvet meghitt és biztonságos légkörben, könnyedén és életszerűen magába szívnia.

Így elkerülve a feszélyezett, bátortalan, kreált, és ezáltal sokszor nehézkes nyelvtanulási szituációkat, sok-sok sikerélménnyel és valódi tudással gazdagodva.

Hogyan váltotta valóra a Rhyme Time és a Jump & Fun egy régi álmom?

Gál Ágnes

Az én történetem a főiskolán kezdődik. Óvodapedagógusnak tanultam. Az egyik előadás, ami a kétnyelvű nevelésről és annak elképesztő eredményeiről szólt, megbabonázott.

Annak hatására eldöntöttem, kétnyelvűen fogom majd nevelni a gyermekemet. Az Angliában eltöltött éveim alatt sikerült annyira elsajátítanom és megszeretnem az angol nyelvet, hogy egyre biztosabbá váltam korábbi elhatározásomban. Hazatérve, óvónőként imádtam játékos angol foglalkozásokat tartani. A tudásvágy és a sok-sok, szinte azonnali sikerélmény öröme mindig visszatükröződött a kicsik arcán.
Később, a terhességem alatt már elkezdtem angol dalokat, mondókákat mondani lányomnak és kerestem a Magyarországon elérhető, színvonalas közös fejlődés lehetőségét! Lányom születése után találtam rá Barbira és a Rhyme Time módszerre.
Nagyon nagy segítség volt az itthoni angolozás folytatásában, mely által én is sokat tanultam a kétnyelvűségről és saját magamról is. Így jutottam el a Jump & Fun oktatóképzésig. A sikeres vizsgámhoz minden segítséget megkaptam Ancsától és Barbitól.
Büszke vagyok arra, hogy Jump&Fun oktató lettem, ezzel egy régi vágyam teljesült!

Hogyan segített nekünk a Rhyme Time rakéta sebességre kapcsolni?

Domonics Réka

A zene és az angol gyerekkoromtól az életem része volt: zongora, ének, kéttannyelvű érettségi, külföldi ösztöndíj. Aztán jöttek a gyerekek, lelkesen játszottam velük is angolul, majd a munka és a mindennapok kicsit megnehezítették a dolgom és visszavettem a  kezdeti lendületemből, pláne támogató közösség híján.

Egészen mostanáig! Barbinak és a Rhyme Time módszernek hála, itt a közösség, a játékos angol és az ének “all in one”, így az általam imádott, és gyermekeimnek átadni vágyott képességek újra a mindennapjaink részévé váltak, jobban, mint valaha.

A Rhyme Time jó móka, és általa a szülők is játszi könnyedséggel sajátítják el a baba angolozás, az otthoni nyelvátadás csínját-bínját, sőt online és személyesen is maximális támogatást kapnak. A kicsik pedig észre sem veszik, de már értik és beszélik az angol nyelvet.

Kiváltságnak tartom, hogy a részese lehetek ennek.
Amióta itthon is Rhyme Time-ozunk a gyerekekkel, rakétasebességre kapcsoltunk. Elképesztő, hogy mennyire gyorsan tanulnak és milyen fogékonyak az angolra is. Nagyon élvezik a közös angolozást, és én is! Remélem, másoknak is segíthetek, hogy ők is átéljék ezt a csodát.

Nursery Rhyme Picture Book

Akár velünk, akár otthon kezded a játékos angolt, ezt a kisgyerekeknek készített brit dalos könyvet és a hozzá tartozó dalos videó listánk szívből ajánljuk!

Gyermeked egyedül választhat a dalok közül, mivel mind a 14 dalhoz tartozik 1-1 beszédes fül, amire rámutathat, vagy amit megfogva könnyedén odalapozhat az óhajtott mondókához. A kedves illusztrációk már a kezdetekkor segítenek Neked abban, hogy mesélni tudj a dalokról illetve az azokban megjelenő helyzetekről.

Neked is segítünk: Barbi elénekli neked az összes könyvben található dalt, hogy ne kelljen a netet bújva, hangszerek közül kihallanod a dallamot. Meg tudod tanulni tisztán a melódiát, és szépen sorban haladhatsz a könyv lapjain. Kattints, ha érdekel a könyv!

Kosár Tétel eltávolítva. Mégsem
  • Nincs tétel a kosárban.