Üdv a Rhyme Time játékos baba-mama angol nyelvátadás oldalán! Kérdésed van? Hívd Barbit a +36 70 611 44 39 számon!|barbi@rhymetime.hu

What you really need at home…

//What you really need at home…

What you really need at home…

Ami számomra nagy tanulság, hogy nagyobbik fiammal, Félixszel, szinte teljesen leálltam egy időre az angollal 1,5-2 éves kora között, mert annyira szépen fejlődött a magyar szókincse, hogy nem akartam megzavarni, hanem inkább bátorítani a már meglévő tudást! Most azonban nem esetem ugyanebbe a hibába!

P1170719.JPG

 

Ákos kétnyelvű szókincs teljesen párhuzamosan bővül, és fantasztikus látni, hogy bármit, amit Anyától hall, azt örömmel fogadja, és egyből ismétli! Egyik kedves “angolozós” játékunk volt már régen is ez a fakártyás kirakó, amit most Ákossal is bármikor, ha előveszi, angolul használunk. Szortírozunk, tanulunk állatokról, járművekről, gyümölcsökről (6 témakörben van 5 kép plusz egy gyűjtő, amint rajta van mind az 5 egybe).

 

Szerintem a gyerekszoba szünet nélküli lehetőség arra, hogy a már meglevő játékokkal, tárgyakkal játszunk a második nyelven. Talán az egyetlen játék, amit tudatosan az angolozáshoz vettem, azok az angol nyelvű gyerekkönyvek voltak. Kezdetben a képes szótárak, aztán a mondókás matricázós foglalkoztató is sok örömteli percet hozott. Nektek van már otthon Usborne könyvetek?

Ha már jártok Rhyme Time-ra, akkor gyertek továbbra is, hiszen jönnek az új dalok, új mozgásformák, és új könyveket is hozok Nektek mostantól hétről-hétre! Ha pedig még nem próbáltátok ki, akkor gyertek valamelyik ingyenes nyílt óránkra!

P1170744.JPG

 

Szeretnél pár tippet kapni, melyekből könnyen meríthetsz napról-napra ötletet az otthoni angolozáshoz? Akkor amit keresel, az a Baby English TTT Mind Map! A Baby English-t ugye nem kell magyaráznom. A Mind Map egy közismert és nagyon egyszerűen átlátható és használható tanulási segédlet, mely a felsorolásos listával ellentétben egy rápillantásra is átfogó képet ad a lehetőségekről. De mi is lehet az a TTT?Ez pedig a Top Ten Topics rövidítése lett! Ezt a könnyen átlátható ábrát, melyen 10 téma közül választhatsz, elhelyezheted a gyerekszoba falán, vagy akár a hűtőre tapaszthatod egy mágnessel, így igazán könnyű lesz játékot választanod aznapra! Minden témához néhány játékötlet, 1-2 kapcsolódó mondóka és egy kedves ábra tartozik, így akár a kicsivel együtt is választhattok!

Hova küldhetem?


2018-11-03T09:14:35+00:00
Kosár Item Removed. Undo
  • No products in the cart.