Interjú Mayer Veronikával

Mayer Veronika nem csak kétgyermekes édesanya, de kreatív, teremtő ős-anya is, és akit a Rhyme Time módszertanhoz és csapathoz angol tanári maximalizmusa vezetett el!

Kukkantsatok be az ő történetének kulisszái mögé!

Mikori és milyen az első élményed az angol nyelvvel kapcsolatban?

Harmadik osztályos kislány voltam, amikor a szülővárosomban, Tapolcán, a helyi könyvtárban olvastam a faliújságon, hogy délutáni angol foglalkozás indul. Jól emlékszem az érzésre, hogy mennyire vágytam rá, hogy ott lehessek ezeken a foglalkozásokon. Sikerült meggyőzni a szüleimet, hogy a sok egyéb délutáni program (hegedű, kézilabda, atlétika) mellett angolra is járhassak. Egy nagyon kedves, fiatal tanárnő – aki számomra igazán inspiráló és színes egyéniség volt – tartotta az órákat. Játékos, kreatív feladatokkal és alkotásokkal teletűzdelt órák voltak. Ilyen pozitívan indult a kapcsolatom az angol nyelvvel.

Hogyan lettél Rhyme Time és Jump&Fun oktató?

Angol nyelvtanár lévén, a második kislányom születése után egyre jobban foglalkoztatott a kérdés, hogy érdemes-e már babakorban elkezdeni megismertetni gyermekeinket a második nyelvvel. Sokat olvastam és kutattam az interneten a korai idegennyelv-elsajátításról és különböző módszerekről. Így bukkantam a Rhyme Time oldalára és hamarosan jelentkeztem is az oktatóképzésre. 2017-ben debütáltam Jump&Fun oktatóként, majd egy évvel később sikeres Rhyme Time oktatói vizsgát tettem. Ma már 6. éve tartok Rhyme Time foglalkozásokat Mosonmagyaróváron.

Mit szeretsz a leginkább a munkádban?

Nem is munkának, inkább hivatásnak nevezném, ami nem elvesz vagy kimerít, hanem ad és feltölt. Szeretem, mert sokszínű és változatos. Ötvözi mindazt, amit nagyon szeretek csinálni: énekelni, mozogni, mókázni és inspirálni. Jó érzés minél több kisgyermekkel megismertetni és megszerettetni az angol nyelvet. Felemelő látni a kicsik kíváncsi tekintetét, és azt, ahogy hétről hétre egyre nyitottabbak és egyre aktívabban közreműködnek.

Mi a küldetésed az angoltanítással, Rhyme Time-mal kapcsolatban?

Ablakot nyitni a világra, hiszen az angol nyelv világnyelv. Bármerre utazunk, angolul beszélőkkel mindenhol találkozunk. Hiszem, hogy minél korábban kezd megismerkedni egy gyermek a második nyelvvel, annál természetesebben és gördülékenyebben viszonyul majd hozzá. A Rhyme Time-mal küldetésemnek érzem, hogy bevezessem a kisgyermekeket az angol nyelv különleges világába.

Mi volt az eddigi legnagyobb sikered oktatói pályafutásod során?

Rhyme Time-ra járt hozzám egy csodálatos kislány, akivel az első perctől nagyon “egy húron pendültünk”. 2,5 évig jártak a foglalkozásokra, és eközben kistestvére is született. Óriási volt látni, amikor az édesanya rövid videókat küldött, amiken az újdonsült nővérRhyme Time-ot tart az öccsének és angolul tanítja. Azt hiszem, ez az igazi megerősítés, hogy érdemes és értékes munkát végzek.