Interjú Zima Katival

Zima Kati kolléganőnket ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki újságíróként (is) tevékenykedett, alkot, és a mini interjú-sorozat létrejöttét nekik köszönhetjük! Első gyermeke születése óta “javíthatatlan” Rhyme Timer. Kukkantsatok be az ő történetének kulisszái mögé!

Mikori és milyen az első élményed az angol nyelvvel kapcsolatban?

Halványan emlékszem, hogy nagyon egyedülálló módon már az óvodában is jártam valamilyen angol foglalkozásra. Aztán első osztálytól kezdve tanultunk a suliban is angolul, és nagyon szerettem. A mai napig emlékszem, hogy állunk a pad mellett, és énekeljük a “Head, shoulders, knees and toes” című dalt, miközben mozgunk. Apukám pedig mindig szívesen angolozott velem otthon.

Hogyan lettél Rhyme Time és Jump&Fun oktató?

Az első fiam születése sarkallt arra, hogy keressek egy módszert, amivel átadhatom neki az angolt már pici korától fogva. Így találtam Petri Barbira és a Rhyme Time-ra. A kihívásoktól és a foglalkozásoktól pedig valahogy egyértelmű út vezetett ahhoz, hogy oktató legyek.

Mit szeretsz a leginkább a munkádban?

Hogy sok olyan dolgot ötvöz, amit szeretek: éneklés, mozgás, gyerekek, mesék. Büszkeséggel tölt el, hogy a tanítványok órán kívül, az utcán is rohannak a karjaimba, és sokszor ilyenkor jövök rá, hogy ők úgy élik meg az egész “angoltanulást”, hogy játszunk, mozgunk és nagyon szeretjük egymást.

Mi a küldetésed az angol tanítással kapcsolatban?

Imádom ezt a módszert, mert annyira észrevétlenül teszi a fejükbe és a szívükbe az angolt, hogy ők észre sem veszik. Szeretném minél több gyerekben elültetni a nyelvszeretet csíráját, és közben a szülőket is rávenni, amennyire lehet, hogy otthon is locsolgassák azt a kis csírát, mert úgy még gyorsabban szárba szökkenhet.

Mi volt az eddigi legnagyobb sikered oktatói pályafutásod során?

Minden apróság siker. Óriási öröm, amikor szeptember elején az ismerős ovisok már az öltözőben és az utcán kérdezgetik, hogy mikor lesz már angol?! A sulisok pedig megállítanak, hogy ugye az idén már én leszek az angol tanáruk?!