Interjú Vaday Zsófival

2019 óta van velünk Vaday Zsófia oktatónk, aki büszkén neveli kétnyelvűen fiait és oktatja a Kerepes környéki kicsiket és nagyokat. Ismerjétek meg Zsófit is közelebbről:

Mikori és milyen az első élményed az angol nyelvvel kapcsolatban?

Az általános iskola alsó tagozatában találkoztam először az angollal, ahol mindig jó jegyeket szereztem és magabiztosan álltam a nyelvhez. Az angol iránti szeretetem kialakult, de a nehézségek csak ezután jöttek. Egy erős kéttannyelvű gimnáziumba nyertem felvételt, ami nagy kihívások elé állított. Nagy erőfeszítések árán szereztem valós nyelvtudást, de ez a tudás a mai napig meghatározó eleme az életemnek.

Hogyan lettél Rhyme Time és Jump&Fun oktató?

Az angol nyelv és a gyerekekhez való kötődés egész életemben meghatározó volt. A Jump&Fun oktatóképzésbe a 6 hónapos kisfiammal az oldalamon vágtam bele. Szerettem volna fejlődni és olyan tudást szerezni, amellyel nemcsak a saját gyermekeimet segíthetem a korai nyelvelsajátításban, de mint oktató is képes legyek játékosan megszerettetni a gyerekekkel az angolt. Később lettem Rhyme Time oktató, ekkor már a kistesóval indítottuk el az első csoportokat és közösen vezényeltük le a baba-mama foglalkozásokat.

Mit szeretsz a leginkább a munkádban?

Számomra azok a legszebb pillanatok, amikor látom, mekkor örömmel járnak a gyerekek a foglalkozásokra. Nem feladat, nem kényszer számukra az “angol óra” hanem móka és kacagás. Közben pedig észrevétlenül fejlődnek, nemcsak a nyelvtudásuk, de a szociális kapcsolataik, a problémamegoldó készségük, a figyelmük, a türelmük, a mozgásuk és még sorolhatnám.

Mi a küldetésed az angol tanítással kapcsolatban?

A Rhyme Time foglalkozásokon az a küldetésem (a nyelvi aspektuson túl), hogy a szülők minőségi időt töltsenek együtt babáikkal, hogy ebben a rohanó világban leüljünk, énekeljünk, öleljünk, csörgőzzünk, hancúrozzunk és éljük meg a közös pillanatokat.
Az óvodás korosztály oktatását azért tartom fontosnak, hogy olyan gyerekeket tudjuk elindítani az iskola világába, akikben ott van a nyelv iránti szeretet, nem pedig a félelem. Hiszen ha valamit szeretünk, akkor szívesen fordítunk rá időt, energiát és érünk el benne sikereket.

Mi volt az eddigi legnagyobb sikered oktatói pályafutásod során?

Legnagyobb sikerként azokat a pillanatokat élem meg, amikor a szülők visszajeleznek, hogy a gyerekek otthon angolul énekelnek, számolnak vagy éppen a kistesónak tartanak Jump&Fun órat